sreda, 12. oktober 2022

Strokovna ekskurzija »Verona in Sirmione«

 V sredo, 21. septembra 2022, so učenci in učenke, ki obiskujejo izbirni predmet italijanščino (od 7. do 9. razreda) in likovno snovanje 3, imeli možnost se udeležiti ekskurzije v Verono in Sirmione.

Polni pričakovanj smo se zbrali pred šolo in ob 6.00 odpotovali proti Gardskemu jezeru. Z vmesnimi postanki smo prispeli do enega najlepših predelov ob jezeru – Sirmione. Mestece so opevali že Rimljani. V mestece smo vstopili skozi mogočno trdnjavo Rocca Scagliera in se odpravili do ladjice, s katero smo se popeljali okrog rta. Čas za sladoled in že smo bili na poti do Verone, eno najbolj ljubkih in umetniško najbolj vabljivih severnoitalijanskih mest. Verona je slikovito središče ob reki Adiži, posejano z rimskimi in srednjeveškimi ostanki. Sprehodili smo se po mestu in si ogledali glavne znamenitosti: Trg Bra, Arena, Julijina hiša, Zeliščni trg, Gosposki trg ter grobnice Scaligerijev. Sledilo je nekaj prostega časa za male nakupe in pot proti domu.

Veseli in navdušeni smo prišli v večernih urah v Šempeter in kot je že tradicija so me učenci vprašali: »Kam pa gremo naslednje leto, učiteljica?« Plan je že, a destinacija naj ostane še skrivnost.

                                                                                                                            Kristina Stopar Jenišek