nedelja, 9. oktober 2022

Skupaj se imamo dobro tudi na pediatričnem oddelku

 V Tednu otroka smo moči združili vsi, mali in veliki. Bolnišnični pedagoški delavci se še kako zavedamo, da letošnji slogan lepo povzema sporočilo, kako pomembno je, da našim otrokom, ki se zdravijo na pediatričnem oddelku, omogočimo spodbudno in sproščujoče okolje.

Vemo, da je prav to tisto, kar pripomore k boljšemu počutju in posledično tudi k hitrejšemu okrevanju. Zato smo slogan prelili v izkušnje, ki otrokom omogočajo doživeti bivanje v bolnišnici tudi kot nekaj prijetnega in igrivega. Teden se je začel z obiskom Rdečih noskov, nadaljeval pa z druženjem ob najrazličnejših družabnih igrah, ustvarjanju, prepevanju, spoznavanju novih inštrumentov in različnih glasbenih stilov. Tako so nekateri, predvsem učenci višjih razredov in srednješolci, preko spleta spoznali Nipkeja, avtorja letošnjega slogana, na prav poseben, sodoben način, s pomočjo QR kode. Pa veliko smo se pogovarjali o najrazličnejših temah in se skupaj marsičemu nasmejali.

Tudi, ko bo Teden otroka mimo, bomo nadaljevali s to, pri nas že ustaljeno prakso in delovali v smeri, da se bomo imeli skupaj dobro.

                                                                                                                            Andreja Krumberger