četrtek, 6. oktober 2022

EVROPSKI ŠOLSKI ŠPORTNI DAN 2022/2023

 23. 9. 2022, na Dan slovenskega športa, smo v okviru mednarodnega projekta Evropski šolski športni dan, na Osnovni šoli Ivana Roba Šempeter pri Gorici in podružnicah, izvedli različne športne dejavnosti. Sodelovalo je približno 300 otrok, 18 učiteljev in 10 zunanjih izvajalcev.

Mlajši učenci in učenke so bili športno aktivni v času rekreativnih odmorov, tako med poukom kot v času podaljšanega bivanja. Igrali so košarko, nogomet in igro med dvema ognjema. Tretješolci so se udeležili celotedenskega plavalnega tečaja v notranjem bazenu v Novi Gorici. Učenci podružnične šole Vogrsko so tekli štafeto okoli šole. Sedmošolci pa so se povzpeli na 646 m visok hrib nad Novo Gorico, na Škabrijel.

V sklopu Evropskega tedna športa smo organizirali tudi športni dan za osmošolce. Učencem smo ponudili različne športne dejavnosti, ki so jih opravili tako, da so zakrožili po postajah. V šolskih telovadnicah so se preizkusili v igrah z žogo, v trim kabinetu so šli večkrat skozi poligon in se urili v akrobatiki, na plezalni steni ob šoli pa so plezali ob varovanju. K sodelovanju smo povabili tudi zunanje izvajalce, člane DEŠ in V.I.P. Dance, ki so s svojo prisotnostjo naredili naš EU ŠD še bolj atraktiven.

Za mnenje in vtise smo povprašali tudi nekaj učenk in učencev.

Plezala sem kot Spiderman. (Zala K.)

Všeč mi je bilo, ker smo tekmovali med razredi. (Tine T.)

Kjer je družba, tam je šport. (Petra Pia F.)

Odbojka – vsak je ena kaplja, skupaj smo ocean. (Melanie P.)

Alenka Faganelj