petek, 3. november 2023

SEDMOŠOLCI NA KULTURNEM DNEVU

GRAD RIHEMBERK

V ponedeljek, 23.10.2023, smo odšli na grad Rihemberk. Ko smo prispeli, so nas lepo sprejeli. Razdelili smo se v dve skupini. Na začetku smo šli na stolp, ki je visok 29,25 m. Za tem smo odšli na zunanji del gradu. Tam smo preizkusili različne veščine. Ena teh je bila metanje sekire v leseno tarčo.

Ema Nemec

V ponedeljek smo se s šolo oz. 7. razredi odpravili na grad Rihemberk. Predstavili so nam veliko zanimivosti o gradu, ki jih do sedaj nismo vedeli. Povedali so nam, da je grad znan po tem, da tam prebiva okoli 1000 netopirjev in sicer v nekdanjih konjušnicah! Povzpeli smo se na grajski stolp, do katerega vodi 75 ozkih, strmih, kamnitih in zavitih stopnic. Med drugim smo se preizkusili v viteških igrah, s katerimi so se vitezi urili. Grad je nastal v obdobju srednjega veka.

Gaja Humar

MUZIKAL MALI PRINC

Po ogledu gradu Rihemberk smo se odpravili v Ajdovščino na ogled predstave Mali princ. Zaigrali so jo učenci OŠ Danila Lokarja. Predstava je govorila o Malem princu, ki je pristal na Zemlji in o pilotu, ki je imel nesrečo v puščavi. Tam sta se oba spoznala. Zgodba želi poudariti, da vidijo otroci odrasle v drugačni luči in si jih drugače predstavljajo. Po končani predstavi smo se z avtobusom odpravili proti Šempetru. Obe dejavnosti sta mi bili zelo všeč in za vedno bosta v mojem spominu.
Gaja Humar

Obiskali smo dvorano prve slovenske vlade v Ajdovščini, kjer smo si ogledali muzikal Mali princ. Izvedli so ga osnovnošolci iz Ajdovščine. Predstava je bila zelo profesionalno odigrana. Najlepši del zame je bil, ko je mali princ udomačil lisico. Pohvalno!
Mila Sitar