nedelja, 22. oktober 2023

Evropski športni šolski dan 2023/24

V soboto, 23. septembra 2023, na Dan slovenskega športa in v okviru mednarodnega projekta Evropski šolski športni dan, smo na Osnovni šoli Ivana Roba v Šempetru pri Gorici izvedli turnir v odbojki, ki so se ga udeležili učenci in učenke Izbirnega predmeta Odbojka. Poleg igre odbojke smo tudi ustvarjali, se družili in spoznavali ter tako športno aktivno preživeli lep sobotni dopoldan.

V evropskem tednu športa, ki je potekal od 23. do 30. 9., pa smo na naši šoli organizirali tudi več športnih dni, za vsak razred posebej, od 6. do 9. razreda, in poskrbeli za rekvizite in športne dejavnosti v času aktivnih odmorov na igrišču. K športnemu udejstvovanju smo povabili tudi vse zaposlene. 

V torek, 26. 9., so odšli šestošolci na športni dan v Ljubljano, kjer so izvajali različne športne in druge aktivnosti v WOOP! Izzivih. To je bilo za njih res posebno doživetje. 

Sedmošolci so se v četrtek, 28. 9., preizkusili v plezanju na plezalni steni ob šoli, v plesu, v igrah z žogo in v fitnesu na prostem v športnem parku ob bolnici. Ta športni dan je bil še posebej zanimiv, saj smo k sodelovanju povabili tudi zunanje izvajalce, člane DEŠ in V.I.P. Dance, ki so s svojo prisotnostjo naredili naš EU ŠD še bolj atraktiven.  

V petek, 29. 9., so šli osmošolci v Adrenalinski park v Solkan, kjer so se varno opremljeni in pod vodstvom inštruktorjev podali med krošnje dreves, krepili mišice, samozavest in premagovali strah pred višino ter se na koncu pomerili še v družabnih igrah. 

V sredo, 27. 9., smo izkoristili lep sončen dan in se z devetošolci podali na pohod h Krnskim jezerom, kjer so lahko občudovali lepote okoliških gora in uživali v miru ter čistem gorskem zraku. 

Evropski teden športa smo zaključili z obiskom Magme X v Novi Gorici, kjer so se devetošolci najprej urili v bowlingu, nato pa krepili mišice v fitnesu, na spinningu in skupinski vadbi pod vodstvom inštruktorjev.

Svoje mnenje in pohvalo za organizacijo zanimivih športnih dni so nam skozi sporočila posredovali tudi nekateri učenci in starši, kar nas zelo veseli.

Na vseh dogodkih skupaj je sodelovalo približno 350 učencev in 30 učiteljev ter 10 zunanjih izvajalcev.

Alenka Faganelj