nedelja, 22. oktober 2023

Začetek novega šolskega leta in otvoritev fotografske razstave v šempetrski bolnišnici

S pričakovanjem in posebnim nemirom se v šolo vsako leto odpravijo prvošolke in prvošolci. Kdo bodo nove sošolke in sošolci, kakšne bodo učiteljice in učitelji, ki jih bodo pričakali prvi šolski dan in še veliko različnih neznank se razgrne pred njimi.

Žal so tudi takšni, ki morajo prvi šolski dan ob samem začetku šolanja preživeti v bolnišnici. Tudi letos smo poleg nekaterih drugih otrok v šolske klopi pospremili učenca, ki je z velikim obžalovanjem zamujal slovesen začetek svojega prvega šolskega leta. Da je vendarle začutil nekaj šolskega utripa, sva poskrbela bolnišnična učitelja, ki sva mu pripravila majhen spominček, katerega pa so bili deležni tudi vsi ostali učenci na zdravljenju. Skupaj smo ustvarjali in z različnimi zabavnimi dejavnostmi vstopili v novo šolsko leto.

Slovesen začetek šolskega je letos spremljala tudi postavitev fotografske razstave v pritličju bolnišnice. Na ogled smo postavili tematske fotografije hospitaliziranih učencev in dijakov, s katerimi so skozi »telefonski objektiv« predstavili svoje videnje in doživljanje bolnišničnega vsakdana, ki se odvija v 8. nadstropju, na pediatričnem oddelku.

Nekaj utrinkov predstavljamo tudi v nadaljevanju prispevka.

Andreja Krumberger