petek, 15. november 2019

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK - 15. 11. 2019

Glavni namen dneva slovenske hrane je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.
Obeležujemo ga vsako leto tretji petek v novembru, osrednji dogodek dneva slovenske hrane pa je TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, v katerega so  vključeni slovenski vrtci, osnovne šole ter druge institucije oziroma javni zavodi.
S projektom se posebej osredotočamo na šolajočo se mladino, jih izobražujemo, obveščamo in ozaveščamo, pa tudi širšo javnost, o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalne oziroma slovenske hrane, pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njunem vplivu na okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih in racionalnem ravnanju z embalažo. 
Na ta dan so naši učenci za malico prejeli pravi slovenski zajtrk, ki ga sestavljajo: kruh z maslom in medom, mleko in jabolko.
Ob 10.00 pa smo po hodnikih šole skupaj zapeli pesem Čebelar
MF