sreda, 24. januar 2024

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI

 KRALJI V PADANJU

Piše se leto 1895. Krvavec je bil zelo nevaren hrib in do njega je imel dostop samo zajček Branko. Branka je zanimal zaklad, skrit na Krvavcu, zato se je nekega dne odpravil v knjižnico, da bi izvedel kaj več o tem. Ko je dobil prvi namig, ga je odhitel iskat. Ko ga je našel, je šel še po drugega, pa tretjega in četrtega … Ko je našel lokacijo zaklada, se mu je pred očmi pojavila črno črna čarovnica in mu zaklad predala, saj je bila varuhinja zaklada in zajček si je to zaslužil, ker je bil celo življenje pošten.

POKVARJENA MAJONEZA

Ali veste, kako je nastal sneg? Nekoč pred davnimi časi je živel mali volkec po imenu Sneg. Nekega dne je odšel iz brloga in se izgubil. Dobil si je udobno mesto in tam zaspal. Naslednje jutro je bil Sneg zamrznjen, njegova duša pa je ustvarila sneg. Malemu volkcu smo lahko hvaležni, da danes poznamo sneg.

SNOW TEAM

Vas zanima, kako je nastal ogromen snežak? Vse se je začelo nekega dne, ko so se vaščani Krvavca zbrali, da bi zgradili snežake. Vsako leto so se na božič zbrali in naredili par snežakov, ampak božica 2024 so želeli vpeljati spremembe. Naredili so ogrooomnega snežaka, ki si ga je hotel ogledati cel svet, dokler niso nekega dne objestni otroci uničili tega snežaka. Ko so to ugotovili, so vaščani sestavili novega in ga obdali z obzidjem. Snežak je postal tako slaven, da ga je cel svet hodil gledat. Ko je prišlo poletje, pa se je snežak stopil, zato vaščani zgradili novega snežaka, tokrat iz smrek. In to je postala najbolj znana stvar po celi Sloveniji. Dišala je opojno in še stoji. Pridite si ga ogledat! Vabljeni!

FOOD PEOPLE

Predstavili vam bomo dve želvi, mamo Lojzko in otroka Cvetko. Živeli sta v morju sredi lepih koral in čudovite narave. Ker ljudje onesnažujemo okolje z metanjem velike količine odpadkov v morje, sta želvi ogroženi. Število želv zelo hitro upada, saj lahko že majhne želve doleti smrt… Naša Lojzka je žal ostala sama.

SMUČARSKI PINGVINI

Nekoč je živel pingvin Pingo. Nekega dne je šel na ribolov in ulovil je veliko rib. Ribe je prinesel k svoji hišici. Verjetno veste, da se pingvinji dom imenuje iglu. Ribe je prinesel do igluja in jih pojedel. Ker je pojedel vse, se je močno zredil in počil. POK! – in igluja ni bilo več.

SLAY PEOPLE!

Bil je človek, ki se je trudil splezati na vrh hriba in pri tem ga je spodbujal pes. Človek se je zelo trudil in se je zelo trudil in na koncu mu je le uspelo priti do cilja, a bil je izredno utrujen. Zaradi izčrpanosti je dolgo spal. Nekega dne je v hrib zadel meteorit in uničil del hriba, tudi tisti del, kjer je živel tisti delovni človek.






Pripovedovali: Ambra Blažica 6.c, Sofija Podgornik 6.b, Alem Delić 6.c, Maša Šuligoj 6.b, Tisa Goševac 6.c,  Tine Marinič 6.b, Maja Šuligoj 6.a, Brina Bažato 6.c

Učenci, ki so bili opravičeno odsotni na smučišču v torek, so v planšarskem domu rezali snežinke in za zaključek na dvorišču sestavili snežakinjo Reziko. Čestitke Zali Viti, Tesi in Emi!

Za zaključek še nekaj snežnih utrinkov v sliki: