Tudi letos smo na tretji petek v novembru 18. 11. 2022, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki je letos že 12. po vrsti.
Leto 2022 je razglašeno kot mednarodno leto mleka
in mlečnih izdelkov zato je letošnji
slogan zajtrka: »Zajtrk z
mlekom– super dan!«.
Namen projekta je:
Izobraževati
mladino ter širšo javnost o pomenu zajtrka,
podpirati lokalno in sezonsko hrano,
prednost kmetijske in čebelarske dejavnosti,
skrbeti za čisto okolje ter
osveščati ljudi o pomenu gibanja in izvajanja športnih
aktivnosti.
Učenci so prvo šolsko uro skupaj
z razrednikom v matični učilnici zajtrkovali (kruh, maslo, med, jabolko in
mleko).
Po zajtrku je sledil pogovor
z vodenim prikazom vsebine na temo projekta. Poudarek je bil o pomenu zajtrka
kot celodnevni obrok ter kako naj bo ta pravilno sestavljen. Seznanjeni so bili
z različnimi predlogi zdravega zajtrka.
Pogovorili so se o delu čebelarja,
o različnih vrstah medu in medenih izdelkov.
Ponovili in utrdili so tudi znanje
o mleku in mlečnih izdelkov.
Ob 11.00 uri smo zapeli pesem
Čebelar, ansambla Lojzeta Slaka.
V pritličju šole sem postavila
razstavo, ki so jo sooblikovali učenci gospodinjstva.
Vesna Levpušček