sreda, 13. april 2022

PLANICA 2022


V okviru projekta Otroci Triglava je Zavarovalnica Triglav v letošnjem šolskem letu ponovno organizirala ogled uradnega treninga Svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici.

Praznični planiški utrip se je začel prav v četrtek, 24. marca 2022, ko se je na pobudo Zavarovalnice Triglav in Organizacijskega komiteja Planice v dolini pod Poncami zbralo okrog 3000 otrok iz cele Slovenije, od tega kar 200 učencev in njihovih mentorjev iz vseh šol severnoprimorske regije. Med temi otroki je bilo tudi šest učencev naše šole. Kratek zapis o izletu je pripravila Maja Gorkič.

V četrtek, 24.3.2022, smo se ob 5.50 Valentina, Tadej, Jaka, Maja in Marina z avtobusom odpeljali v Planico. Spremljala nas je učiteljica športa Alenka Faganelj. Na poti smo se za 15 minut ustavili na počivališču. Po treh urah vožnje smo končno prispeli in najprej pomalicali. Nato smo videli nekaj smučarskih skokov. V pričakovanju kvalifikacij smo skupaj z drugimi zapeli in zaplesali. Malo smo bili razočarani, ko smo izvedeli, da so kvalifikacije prestavljene na poznejšo uro, ker je bilo prevroče. Namesto skokov smo od 12. do 13. ure poslušali koncert Joker outa. Ob 13.30 smo poiskali naš avtobus med množico avtobusov na parkirišču ter se okoli 14.00 odpravili nazaj. V Šempeter smo prispeli četrt čez štiri. Kljub temu da nismo gledali kvalifikacij, smo se imeli lepo in uživali v Planici.





Alenka Faganelj