ponedeljek, 14. december 2020

ŠPORTNI DAN NA DALJAVO

Gibanje vsak dan

"Gibanje in šport sta kot začimba k jedi, nista glavna jed, naša osnovna življenjska dejavnost. Lahko prideta na vrsto na koncu, vendar je pomembno, da prideta na vrsto." (Škof, 2020)


Gibanje je najboljša protiutež dolgotrajnemu sedenju in bivanju v zaprtih prostorih! Je učinkovito sredstvo za dvig imunskega sistema v boju proti nalezljivemu virusu! In je tudi učinkovit blažilec različnih negativnih vplivov na naše duševno zdravje! Zato je zelo pomembno in priporočljivo, da se tako otroci kot odrasli gibamo vsak dan.

Če je le možno, gibalne dejavnosti izvajajmo zunaj, v naravi, seveda ob spremljanju vladnih ukrepov in priporočil NIJZ ter otroci tudi ob upoštevanju navodil učiteljev športa. V času šole od doma smo tako učitelji poleg rednih zadolžitev za šport učencem ponudili že dva športa dneva na daljavo.


Prvi športni dan so izvedli zadnji teden novembra v lepem sončnem vremenu, in sicer v času od 24. 11. do 30. 11. 2020. V okviru ŠD so se učenci in učenke od 6. do 9. razreda odpravili na pohod znotraj svoje občine. Traso pohoda so si lahko izbrali sami in jo opravili skupaj s starši. Med izvajanjem svoje športne aktivnosti so nastale raznolike slike iz domače okolice, ki so jih krasili naši šolarji.


Drugi športni dan pa je bil izveden v tednu od 9.–15. 12. 2020. Tokrat je bilo zunaj že bolj mraz in slabše vreme, zato smo učencem ponudili takšne športne dejavnosti, ki so jih lahko izvajali zunaj, in drugačne športne dejavnosti, ki so bile bolj primerne za vadbo v stanovanju. Učenci so lahko hodili, kolesarili, se rolali ali pa opravili več variant vadbe Tabata po posnetku. Vsi so se preizkusili tudi v reševanju rebusa na temo športnega dne.


Veseli smo, da ste nam poslali toliko lepih opisov in slik ter vaših pripetljajev s ŠD. V tem prispevku objavljamo le nekaj utrinkov (slik) vaših dejavnosti. Ostale pa bomo objavili v šoli, ko se spet srečamo. Do takrat ostanite še naprej redno športno aktivni in poskrbite za svoje zdravje ter zdravje vseh nas.

December 2020 AF