ponedeljek, 29. januar 2024

DEBATNI TURNIR

V soboto, 27. januarja 2024, je Za in Proti, Zavod za kulturo dialoga organiziral Osnovnošolski debatni turnir na Osnovni šoli Domžale.

Debaterji in debaterke iz naše šole so debatirali z osnovnošolci iz drugih slovenskih osnovnih šol. Turnirja se je udeležilo 43 ekip. Turnir je potekal v sklopu projekta Mojstri digitalne prihodnosti, v katerem v sodelovanju z Banko Slovenije in pod pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar in guvernerja Boštjana Vasleta mladi razmišljajo in razpravljajo o pomenu digitalizacije za bančni sis­tem, sodobnih načinih plačevanja in aktualnih gospodarskih trendih, pa tudi o vplivu digitalnega razvoja na umetno inteligenco ter z njo povezanih pravicah in odgovornosti posameznika/-ice. 

Debatirali so na temo »Prepovedali bi razvoj umetne inteligence« in »Predmet finančna pismenost bi moral biti obvezen v osnovni šoli«.

Naša ekipa v sestavi Kristin Petrovčič,  Sofija Baša in Milica Cvetković, je osvojila 2. mesto na turnirju po točkah in se uvrstila v polfinale. Po polfinalu se je uvrstila na 3. mesto. Milica Cvetković se je uvrstila na 3. mesto kot najboljša govorka.


Čestitke vsem!

Mentorica debatnega kluba, Kristina Stopar Jenišek