sreda, 17. april 2024

ALI STE VEDELI, DA V BOLNIŠNICI LAHKO POSTAVIŠ ŠOTOR?

Marec je minil kot bi trenil. Za večino šolarjev že, za tiste pa, ki so svoje dneve preživeli v bolnišnici, se je vrtel nekoliko počasneje. Vsaj v času, ko so bivali v bolnišnici. Da je bilo zdravljenje na pediatričnem oddelku kljub temu prijetnejše, smo v sklopu svojega dela poskrbeli bolnišnični pedagoški delavci. Bližajoča se pomlad in mesec marec prinašata veliko priložnosti za izražanje ustvarjalnosti na najrazličnejše načine. S spominskimi dnevi in toplejšimi sončnimi žarki vabita vse, ki so dovolj pri močeh, da se navzamejo pomladnega nasmeha in skupaj z nami doživijo prijetne trenutke, pa čeprav se vse to dogaja znotraj bolnišničnih zidov.

Tako smo skupaj z učenci ustvarjali na različne načine, od vizitk do pomladnih metuljev, velikonočnih košaric in še marsikaj drugega. Ustvarjanje pomeni tudi sprostitev in zabavo, še posebno, ko to izvajamo v družbi, po sobah ali v skupni avli. Nekateri so se odločili za igranje Enke, drugi pa so za svojo ustvarjalnost uporabili čisto posebne, bolnišnične rekvizite. Tako je nastal poseben šotor, zatočišče na postelji, ki ga ne najdeš nikjer drugje.

Razveselile so nas tudi dijakinje predšolske vzgoje SŠ Veno Pilon iz Ajdovščine, ki nas vsako leto obiščejo z avtorsko predstavo. Letos so predšolski in šolski otroci uživali v predstavi o drugačni muci in navdušili vse prisotne.

Andreja Krumberger, bolnišnična učiteljica