torek, 17. januar 2023

PROSTOVOLJCI DELIJO DOBRO VOLJO

V decembru se na šoli odvija cela paleta različnih dogodkov s podobnim namenom: ustvariti čarobno praznično vzdušje, ki zariše nasmeh na naše obraze.

Odlična priložnost, da učencem prostovoljcem, ki so izrazili željo po druženju z mlajšimi, to tudi izpolnimo in hkrati obeležimo še mednarodni dan prostovoljstva, ki se na koledarju pojavi 5. 12.

Začeli smo z rednimi obiski prostovoljcev 8. in 9. razreda v okviru podaljšanega bivanja, kjer učenci mlajšim pomagajo pri pisanju domače naloge, z njimi igrajo družabne igre, skupaj ustvarjajo ipd. S tem bomo nadaljevali tudi v prihodnjih mesecih.

Priložnost pa so v decembru imeli tudi tisti, ki jim popoldanski urnik druženja z mlajšimi ne dopušča in so zato svoje talente z njimi delili v času pouka.

Osmošolke in sedmošolke so tako prebirale pravljice drugošolcem, devetošolki sta za učence 5. razreda, ki se pripravljajo na kolesarski izpit, predstavile osnove prve pomoči, dve sedmošolki pa sta učencem prve triade pripravili predstavitev saksofona in kitare.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate na spodnji sliki.

Hvala vsem učencem za pripravljenost ter seveda učiteljem za pomoč pri organizaciji. 

                                                                                                                                Tina Brecelj